// arthitectural / Interiors / Resolution: 4 Architecture | The Loft of Frank and Amy

Resolution: 4 Architecture | The Loft of Frank and Amy

Interiors Resolution: 4 Architecture | The Loft of Frank and Amy

Designed for an art critic and a film editor, the Loft of Frank and Amy is a bare, wide-open play space in New York City’s gritty Hell’s Kitchen neighborhood. Located in a former industrial building, the loft occupies an entire floor with full window exposure and dynamic urban views on three sides.

© Paul Warchol

© Paul Warchol

The design enhances this industrial context by posing new construction as a single sculptural intervention within this existing space. This intervention becomes a compressed box of utility (containing the kitchen, mechanical and supportive spaces), that divides the public and private areas of the loft.

© Paul Warchol

© Paul Warchol

A primary feature of the box is a series of huge sliding doors that can open the entire perimeter of the loft, or conversely, can extend to the exterior walls to close off the bedrooms.

Location: Hell’s Kitchen, New York, USA
Architects: Resolution: 4 Architecture |  Joseph Tanney, Robert Luntz
Date of Completion: 2000
Square Footage: 4800 sf
Construction Cost:  275,000 $
Project Architect: Daniel Piselli
Project Team: Michael Anderson, Erin Vali
Contractor: Chris Pavic, Continental Construction Co.
Photographer: Paul Warchol
 
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more