// arthitectural / Interiors / Sinestezia | Transected Penthouse

Sinestezia | Transected Penthouse

Interiors Sinestezia | Transected Penthouse

Building is located 5km away from the centre of the town in the historically preserved area. The design was determined by the notable influence of the built-up and landscape surroundings. The roof offer a panoramic view of Belgrade.

Thus in order to preserve the visual relationships and control the complex correspondences between the existing and new. As a result, two apartments are created,  each two stories high with  3-site-orientation. One of them was detailed developed by studio Sinestezia.

We tried to offer a rich variety of spatial conditions and tectonic contrast: intimate/open, high/low, rough/refined. Basement accommodates a living, dining and sleeping rooms where the curtains and other mobile elements allow different scenarios…

Apartment is designed as open space, with detached rooms, with the doors only on the restrooms. The main entrance is positioned to reach the heart of the apartment, where all convergent axes meet. Lower level is dominated by huge living area with views spreading to surrounding greenery. Upper level is house „den“ where one can isolate to work, read, meditate or enjoy home steam sauna or amazing view over the terrace.

Townhouse is giving attention to clear traces and axes, „V“shaped columns, steel console staircase and designed pieces of light and finishes.

Location: Belgrade, Serbia
Architect: Sinestezia
Project team: Ana Zatezalo Schenk, Cedomir Ristic
Surface area: 160 sqm
Project year: 2007-2008

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more