// arthitectural / Interiors / SJB Interiors | Charlie Salon

SJB Interiors | Charlie Salon

Interiors SJB Interiors | Charlie Salon

SJB Interiors | Charlie SalonAs the workspace for the professionals that make strive to make customers their most glamorous, it’s no surprise that hairdressing salons have become synonymous with cutting edge interior design. For the style set in Melbourne, Australia the salon design stakes have gone up a notch with the creation of Charlie by Australian design studio SJB Interiors. The salon is the newest venture from celebrated local hairdresser Stacey Pavlou who in late 2010 opened the popular Spunky Fox salon only several streets away in the trendy Melbourne suburb of St Kilda.

SJB Interiors | Charlie Salon

© SJB Interiors

SJB Interiors | Charlie Salon

© SJB Interiors

Due to the salon’s rapidly growing clientele, Pavlou needed a larger working space less than a year later, the result being Charlie, named after his beloved pet Spoodle.The interior, designed by Andrew Parr of SJB Interiors, evokes a sense of residential luxury intended to put customers at ease. The European styling features grey timber floors and walls accented with furniture and decorative pieces in bold fluorescent colors, including a vintage sofa reupholstered in eye-popping purple and sleek, black pony hide armchairs.

SJB Interiors | Charlie Salon

© SJB Interiors

Custom-made screens divide the waiting area and wash stations while eye-catching artworks adorn the walls including a vintage Helmut Newton poster from the 1970s.

SJB Interiors | Charlie Salon

© SJB Interiors

Location: Melbourne, Australia
Design studio: SJB Interiors
Photos: SJB Interiors
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more