// arthitectural / Concept & Competition / SPARK architects | Thaihot City Plaza Mall

SPARK architects | Thaihot City Plaza Mall

Concept & Competition Spark architects | Thaihot City Plaza Mall

Spark architects | Thaihot City Plaza MallSpark is working on the interior and façade design of Thaihot Mall Fuzhou. The multi-faceted façade has different functions, in plan and elevation, moderating the edges of the building in plan increases sightlines into the pedestrian street drawing people in, unlike linear streets that fail to hold and capture the pedestrians’ interest. The undulating tenant façade mimics the ebb and flow of pedestrian traffic creating a dynamic shopping experience.

Spark architects | Thaihot City Plaza MallColor shifting aluminium panels combined with signage and advertisements façade create an exterior appearance that is constantly changing. At night the perforated aluminium panels allow light to pass through to create a “starry night” effect.

Spark architects | Thaihot City Plaza Mall

Spark architects | Thaihot City Plaza MallTwo complementary pedestrian routes energize the dynamic shopping experience at Thaihot Mall Fuzhou. A 12-hour day route and a 24-hour route, retail programs that operate during the day are consolidated into a 12-hour shopping podium, circulation routes and terraces are carved out of this podium facilitating access to the rooftop. The rooftop offers a variety of activities such as miniature golf and fine dining, it is accessible by the 24-hour route. This route is further animated by its adjacency to the pedestrian street.

Spark architects | Thaihot City Plaza Mall

Spark architects | Thaihot City Plaza Mall

Spark architects | Thaihot City Plaza MallThe north facade becomes a living organism full of movement and energy, Thaihot Mall Fuzhou is set to become a unique destination full of surprise and discovery and distinctive reflection on the future of city lifestyle retail.

Location: Fuzhou, China
Architecture & Interiors: SPARK architects
Work in Progress: Construction started in 2012, January
Total GFA (sqm): Façade / Interior Design: 294,252 m2
Project director: Jan Felix Clostermann
Team: Cary Cheng, Emer Loraine, Wang Haiyan, Ben de Lange, Leo Micolta
Client: Thaihot Group
Façade: Priedemann Asia Ltd.
LDI: Goodbroad Industry Group (Jiaobo)
Lighting: LEOX Design Partnership
Structure: Chongqing Design Institute
Renders: Bofan, Zhangpeng
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more