// arthitectural / Interiors / Studio Guilherme Torres | PIL House

Studio Guilherme Torres | PIL House

Interiors Studio Guilherme Torres | PIL House

Studio Guilherme Torres | PIL HouseThe decoration of the apartment of Pil Marques, DJ and music producer in São Paulo, came out in the most unexpectedly way by the hands of the Brazilian architect Guilherme Torres and his staff. The initial idea was to simply help the owner organize his countless collections, and adapt it to the style and taste of his flat mates, the artist Daniel Zanardi and also DJ Adriana Recchi.

Studio Guilherme Torres | PIL House

© Lufe Gomes

Studio Guilherme Torres | PIL House

© Lufe Gomes

When the architect began the process of immersion in the lives of the owners, he decided to radicalize and a venture that lasted four days involving the whole team of architects, painters and electricians working until the wee hours to conclude together the work that Guilherme considered one of his masterpieces. Unlike common processes in the world of decoration, where usually there are a lot of new furnishings, this work involved many pieces of value. Amazing dolls to furniture were carefully hand-picked and the work involved a curatorial aesthetic. The wide living room, before painted white, gained welcoming tones of blue. With this color, it was possible to create a strong base, which brought together all the different elements.

Studio Guilherme Torres | PIL House

© Lufe Gomes

Studio Guilherme Torres | PIL House

© Lufe Gomes

Studio Guilherme Torres | PIL House

© Lufe Gomes

New key pieces were added, like the sheepskin rug, the large sofa, the black shelves. Another highlight was given to Pil’s equipment, now facing the entrance hall. The kitchen, integrated with the living room, was painted pink. And not even in this space the collections is set aside, on the contrary! There are collections of china, penguins, clowns and rabbits…a delight for the eyes.

Studio Guilherme Torres | PIL House

© Lufe Gomes

Studio Guilherme Torres | PIL House

© Lufe Gomes

Studio Guilherme Torres | PIL House

© Lufe Gomes

The climate remains in all areas, as in the bathroom with the walls taken by objects ‘mined’ around the world. Pil’s bedroom received his favorite toys. A house constantly changing, reflects the spirit of the owners, urban and trendy people.

Location: São Paulo, Brazil
Architects: Studio Guilherme Torres
Project name: PIL House
Year: 2011
Area: 170 m²
Photography: Lufe Gomes
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

 
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more