// arthitectural / Architecture / Studio Kalamar | Dinos offices and recycling facility

Studio Kalamar | Dinos offices and recycling facility

Architecture dinosg01

An example of true urban divergence, the site is located on the edge of an industrial zone, across from a line of housing buildings. The project positions a floating horizontal form behind the existing line of trees, blocking most of the views into the yard behind.

The construction is superimposed over the protective sheath that changes colour and level of transparency according to function, thus also echoing the repetition of the facades opposite. In the back, the yard is bordered by a solid concrete wall on one side and a line of iron slabs on the other.

A covered structure with concrete walls and a light steel roof construction houses recycling facilities; its wide overhangs provide outside workspace in all weather conditions. The rusty colour of all visible metal constructions echoes the prevailing colour scheme of the yard, filled with crushed cars and various broken machinery.

Location: Solkan, Slovenia
Architect: Andrej Kalamar, Studio Kalamar
Client: Dinos d.d.
Built Area: 700 sqm
Project  Year: 2003
Year of Construction: 2004
Photographs: Miran Kambič, Studio Kalamar
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more