// arthitectural / Architecture / Studio Kalamar | Police Dog Training Facility

Studio Kalamar | Police Dog Training Facility

Architecture Studio Kalamar | Police Dog Training Facility

The Police Dog Training Facility comprises three zones: the first is approach zone with parking spaces and area entrances; the second zone, principal building, serves as a translator between various public and private regions; the third zone comprises dog habitats, charged with noise and dog activity.

Principal building houses rooms for dog guides, trainers and trainees, all of them oriented to the public, quiet side. On the private side, a connecting corridor runs along the whole building, serving as a noise filter, but establishing a visual contact with goings-on in the courtyards behind.

The building’s irregular floor plan is looking to establish an organic contact with surrounding natural environment; diversely slanted roofs echo the space dynamic, protection of surrounding fields and tree-lined alleys.

Low cell fields form the dog habitats, which function as an elevated parterre with their low flat roofs, thus additionally diminishing the main volume’s size.

Location: Ljubljana, Slovenia
Architect: Studio Kalamar | Andrej Kalamar
Structural Engineering: Igra
HVAC Engineering:  IMP Projektivni biro
Electrical Engineering: IMP Projektivni biro
Contractor:  Kraški zidar d.d.
Client: Ministry of the Interior
Built area: 3300 sqm
Project  year: 2004 – 2007
Budget:  1.200.000 €
Photographer: Miran Kambič

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more