// arthitectural / Architecture / Studio Kalamar | Sunflower apartments

Studio Kalamar | Sunflower apartments

Architecture Studio Kalamar | Sunflower apartments

Studio Kalamar | Sunflower apartmentsThe project represents another step in redevelopment of the downtown area of Murska Sobota. On the corner of a former derelict industrial site, the two volumes enclose the courtyard behind. Building One addresses the urban street, its facade features a variation of pronounced rectangular forms.

Studio Kalamar | Sunflower apartmentsBuilding Two faces the more private open green areas on the south. On the back, access to individual apartments is provided by a long sheltered walkway.

Studio Kalamar | Sunflower apartments

© Studio Kalamar

Studio Kalamar | Sunflower apartments

Studio Kalamar | Sunflower apartmentsOn the front, the faceted glass structure encloses loggias, protecting them from street noise. Serigraphed sunflowers provide additional protection from the afternoon sun and an adequate level of privacy while still allowing natural light deep into the apartment. Diversely oriented loggias,display the sense of a structured ribbon giving away the pattern of apartments.

Studio Kalamar | Sunflower apartments

© Miran Kambič

Location: Murska Sobota, Slovenia
Architect: Andrej Kalama, Studio Kalamar
Client: Imo-Real d.o.o.
Built Area: 4.800 sqm
Project Year: 2003-2004
Year of Construction: 2005
Photographs: Miran Kambič  &  Studio Kalamar
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

  • adnan noor

    nice color

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more