// arthitectural / Concept & Competition / Studio Marco Piva | G+Museo

Studio Marco Piva | G+Museo

Concept & Competition Studio Marco Piva | G+Museo

Studio Marco Piva | G+MuseoIn Taizhou, east coast of China, in the Zhejiang province, 350 kilometers south of Shanghai, Marco Piva has been commissioned to study the concept of a new empire dedicated to luxury, the first of a series that will open soon on the whole Chinese territory. A multi-brand showroom in which  internationally recognized brands are arranged as, and between, art works.

Studio Marco Piva | G+Museo

Studio Marco Piva | G+MuseoA new place of style and prestige to find the best accessories and clothing for male and female universes. The guiding principle of the project has been the bamboo, which in Chinese culture has a strong evocative power. From the image of a bundle of woven bamboo are born the main lines of the spaces, from the external facade to the distribution of the windows, through the bright bands on the columns and walls, until the metal inserts in the floor. The research on the brand is started with the remake of its logo, in order to obtain a visually recognizable one to provide a precise identity to the spaces.

Studio Marco Piva | G+MuseoThe main feature on which the environment has been studied is the flexibility. The walls are arranged as modular and adjustable niches, depending on the needs of the customer. Even all the exhibitors are movable, in order to create new distributions within the same space. Also the lighting respects this principle, through the use of throats and spotlights displaceable on rails and adjustable, to allow an homogeneous illumination but also customizable.

Studio Marco Piva | G+Museo

Studio Marco Piva | G+MuseoThe ground floor, an open-space entirely dedicated to the exposure, is characterized by a visual path that, starting from the windows and from the main platform to external ‘entrance, welcomes and guides the user to the jewelry store, on the opposite side. Then via a staircase (or elevator service), leads to the first floor, where instead there are two VIP-lounge, and a soft bar, as well as a workshop for the production of tailored suits .. There is also a corner for the sale of Artwork (sculptures / paintings). A new way of thinking about the shopping experience, involving actively the customer in the place, through art, culture and the spatiality of their origins.

Location: Taizhou, China
Architect: Studio Marco Piva
Client: G PLUS International
Project: Store concept
Work carried out work: Showroom Interior Design concept, facade design, brand logo
Site area: 3000 sqm on two levels
Date: 2013
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

 

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more