// arthitectural / Architecture / Studioata | Pragelato

Studioata | Pragelato

Architecture studioata | Pragelato

studioata | Pragelato

Redevelopment of mountain huts and public spaces in the downtown of Pragelato

Project of redevelopment of a suburban area of Turin (one hour by car far from Turin) situated in the historical centre of the Pragelato, suburb of La Ruà, Val Chisone Valley. The aim of the project was to redevelop four historical mountain huts and the re-elaboration of the design of the surrounding “urban vacuum” by means of holiday accommodations and private residences, commercial activities, underground parking and green areas.

studioata | Pragelato

© Beppe Giardino

studioata | Pragelato

© Beppe Giardino

studioata | Pragelato

© Beppe Giardino

The philosophy behind the conceptual process is new critical interpretation of the pre-existent buildings’ characteristics and features and new elaboration of techniques and ways at the same time able to transmit the typical atmosphere of the historical mountain-agglomerations and able to communicate the attention for the modern tendencies of living.

studioata | Pragelato

© Beppe Giardino

studioata | Pragelato

© Beppe Giardino

The project sees the construction of 33 different residences, parking lots and cellars underground, a public green space for the community activities (such as artisan local markets and general open-space activities) and a café-shop where public and cultural events.

Location: Pragelato, Italy
Archietct: Studioata
Typology: Construction
Client: Gli Escartons Srl
Project time: 2005 – 2012
Photos: Beppe Giardino
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more