// arthitectural / public space
  • Imagine a sofa to spend a few minutes in while waiting for a friend, preparing for a meeting or getting ready to catch a flight. A pit-stop while on the move, to recharge electric devices as well as weary feet. This sofa is Gate, a new, innovative furniture concept and a continuation of a long […]


    more

  • New Rail Baltic Parnu passenger terminal is located next to Parnu River, in the south part of Parnu town. The current site is considered to become a transportation hub for all public transports in the near future. In order to use the full potential of the site and its context, as well as to preserve […]


    more

Subscribe to
our newsletter
daily

The Averbode Abbey’s Square in Belgium, designed by OMGEVING, wins the Public Space Award 2013. The jury was mainly impressed with the sophisticated simplicity of the project, which enhances the appreciation of its historical surrounding. According to the jury: ‘The Abbey Square is a distinguished example of exquisite minimalism.’ With a determined serenity and unity […]


more

// arthitectural / You may also like to see...

Foster + Partners has confirmed to the Airports Commission, the organisation investigating airport capacity in the UK led by Sir Howard Davies, that it intends to submit a proposal to the Commission in July for a new hub airport in the Thames Estuary. The airport is part of the proposed Thames Hub, a unique opportunity […]


more

The architects von Gerkan, Marg and Partners (gmp) have been successful in winning the competition for three office towers near the southern railway station in Shanghai, and have been commissioned with the design of the project. Vanke Co., Ltd. is one of the largest real estate companies for housing in China and wants to extend […]


more

This apartment resides in Ahmedabad, Gujarat, India. Minimalism means openness and space. So, one bedroom was deducted from this four-bedroom apartment. An open plan living room was created adjoining the guest bedroom, and one master bedroom was fashioned from two earlier bedrooms. Further, the apartment was widened to accommodate a verandah, so the home could breathe […]


more