// arthitectural / Slovenia
  • How to establish a clear spatial, material and social identity of the neighbourhood? This question was the basic principle when developing the design of objects and their surroundings in terms of deeper connection of future residents with their living environment. The concept of the 3D erosion is resulting from the critique of the existing master […]


    more

  • The region of Karst was once covered with Oak trees that Venetians have extensively used for building up the City on water. They have left the wind to peel off earth revealing limestone grounds. In this landscape the tradition of small, compact, stony and almost windowless houses developed and remained until today. Following this tradition […]


    more

Subscribe to
our newsletter
daily

The Dominican monastery in Ptuj boasts more than 800 years of history, which is, in various degrees of apparentness, expressed in its building structure. The Dominicans came to Ptuj in the early 13th century, when they were given a plot within the city walls, at the very edge of the west corner. Ptuj Performance Center […]


more

// arthitectural / You may also like to see...

This high-end fashion boutique juxtaposes the sensual creations in fabric against the raw constructions of steel, concrete, and thorns. This duality is meant to reinforce the beauty of both. In the spirit of fun and inclusion, a maple runway emerges from the dressing area as an invitation to become a fashion model for the day. […]


more

The Ninety stool brings beauty and consideration to an often overlooked part of the stool – the foot rest. The Ninety stool promotes the foot rest as the main point of interest, ensuring this detail is both functional and aesthetic. Ergonomic studies indicate that the preferred foot support lies between 200 mm and 300 mm […]


more

PTTEP, Thailand’s national petroleum exploration company, occupies eighteen floors in the ENCO building in Bangkok, consolidating functions previously spread across a number of sites. The competition-winning design creates an open plan workplace, configured around a new internal stairway that provides a physical and visual link between all levels of the 45,000 square metre tenancy. Breakout […]


more