// arthitectural / Torafu Architects

Torafu Architects
Waku Waku Station


Waku Waku Station is an information booth sponsored by Mitsui Real Estate Residential that is at the center of the “Waku Waku Water Front” campaign to rediscover the charms of Tokyo’s waterfront held from October 2012 to March 2013 at the Urban Dock LaLaport Toyosu. The booth is made to function both as an information […]


more

Torafu Architects
AA Stool


Following “skydeck”, this product is the second item made in collaboration with Ishinomaki Laboratory, which is ‘a place of creating something new’ for the community, established by designers and others in Ishinomaki City of Miyagi Prefecture. “AA Stool” is a simple stool made of “2×4″ wood modules where the legs are cut at a slightly […]


more

Torafu Architects
KAYAC “Observation Tower” Office


We performed the interior design of KAYAC’s Yokohama Office. After the Ebisu Office and the Kamakura Station Office, this office was designed to unite and bring together each branch office in a 2,000 m2 area on the top floor (30th) of a building 152 meters high. Since the team composition for each project is fluid, […]


more

Torafu Architects
My Panda


Located in PARCO in Shibuya we designed a retails space for ‘my panda’, a label where all its designs which are based on a ‘two-tone’ theme. We have designed the interior and exterior space of this shop, within which a ‘house’ split into two colours is placed. It functions as the counter and display shelving […]


more

Torafu Architects
mediba Creative Farm Shibuya


This is an office for a Shibuya based company that is moving onto the IT business, located in the Hikarie Building. It comprises of 2200m2 of large open areas featuring common spaces, such as the front desk, meeting spaces and work spaces for around 400 workers. Visitors to the office are greeted by a scenic entrance […]


more

Torafu Architects
Dowel-blocks


“Dowel blocks joined by doweling to create multiple shapes” Fun polyester decorative plywood blocks can be joined with doweling to form various shapes – the only limit is your imagination. Holes on five sides allows the blocks to be connected three-dimensionally in an infinite number of ways. Architect: Torafu Architects Principle use: PRODUCT Production: Ichiro […]


more

Torafu Architects
Hémes boutique in Marunouchi


We designed the shop windows for ‘8cm Tie” at Hémes boutique in Marunouchi. Like the picture book story of ‘Swimmy’, we thought about how we can gather many individual thin ties together to create the shape of a large tie as well as a house. We also included ties made from felt to accent the colorful […]


more

Torafu Architects
wanmock


The Jack Russell Terrier, once a hunter dog, has been bred to adopt a gentle nature. Looking more closely at this dog, which partners well with humans, we found its favourite place in its owner’s clothes. The smell of its owner, and the touch of fabric makes the dog feel at ease. Therefore thinking how we can […]


more

Torafu Architects
Toyota 86 Pit House


We performed the interior design of a coffee salon set to open for a limited time inside the Mt. Taikan View Lounge, atop the Hakone Turnpike. We were tasked with creating a space for sports car fans to meet after enjoying an early-morning drive. A three-dimensional checkered pattern of stainless steel mirror boxes stacked into […]


more

Torafu Architects
koloro-stand


“koloro-stand made using off-cuts from the koloro-desk” Bookstand born out of a desire to make use of polyester decorative plywood offcuts. Comes in nine different models and various color combinations. Architect: Torafu Architects Principle use: BOOK STAND Production: Ichiro Material: polyester plywood(base material: lauan plywood) Size: W140×D18×H190mm Design period: 2012.08-10 Production period: 2012.08-10 Photo: Akihiro […]


more

Torafu Architects
Aesop Yokohama


For Aesop, an Australian skincare brand celebrating its 25th year anniversary this year, we proposed an interior fit-out located at Yokohama Bay Quarter. Concurrent to this, we also designed Aesop Shin-Marunouchi, which opened at the same time. Aesop’s skincare products emphasise on maintenance to restore the skin’s natural health, and in a similar way we had […]


more

Torafu Architects
Clopen


This shelf panel is constructed from elaborate aluminum parts, and at 34mm thick, it looks as if it’s made of natural wood. Attaching sliced veneer to a thin structure, we made space between two boards which can be opened using magnetic keys. When pulled, a secret 23mm thick drawer appears, it is of minimal thickness to […]


more

Torafu Architects
airvase (Orange×Purple)


This is a paper bowl that envelops air. You can freely change its shape by molding it. The thin and lightweight paper gains tension and strength when pulled out. This amazing container will catch your eye as the colors on each side of the paper create a different impression, depending on the angle at which […]


more

Torafu Architects
Gold wedding ring


A wedding ring which gradually changes its appearance as it is worn. Coated on the surface of the gold ring is a thin layer of silver, and as time passes the silver rubs off to reveal the gold inside. The time shared between two people can thus be felt with the wearing of this ring. […]


more

Torafu Architects
House in Ookayama


Two generations live in this three-storied wooden house located in a Tokyo residential area. The site corresponds to a 4.7 m wide × 16.5 m long fringe of the land where the owner’s parents lived. Furthermore, the site is enclosed by buildings on three sides while its northern side abuts directly on the street. The […]


more

Torafu Architects
House in Megurohoncho


This is a renovation project of a 40 year-old reinforced concrete building that originally housed storage and office spaces from the basement to the 2nd floor and residential spaces on the 3rd floor. Our current design focused on the building’s exterior and living quarters on the 2nd and 3rd floors. The second phase of the […]


more

Torafu Architects
Nike Press Room


Planning for the project to relocate the Nike Press room began in 2007. The space is separated in three areas; namely the “entrance space”, the “initiative space” and the “stock space”. The project required a space in which product display walls coexist with a large graphic banner that brands the space as Nike’s.We proposed a […]


more

Torafu Architects
House in Inokashira


This is a part of the project of renovating a whole company house located near Inokashira Park into a condominium. At a glance of the one huge concrete space just after the room having been taken down and of the polka dots which the plaster bonds had left, both the client and we took to […]


more

Torafu Architects
Herman Miller Store Tokyo


The world’s first Herman Miller Store was designed with the general public in mind to promote wider brand awareness where they showcase products by renowned designers George Nelson and Charles & Ray Eames. Based on the Marunouchi site and its immediate environment, we proposed a store that can be enjoyed with same lightheartedness as a […]


more

Torafu Architects
Ichiro-iro


“koloro-desk – a place to ‘nest’ at ease” The koloro-desk has windows at various locations, opening to give a more open, accessible feel and when closed creating a small private room where no one can disturb you. Lighting and potted plants can be added, and there are windows for displaying the occasional ornament, hooks for […]


more