// arthitectural / Furniture / Torafu Architects | koloro-wagon

Torafu Architects | koloro-wagon

Furniture Torafu Architects | koloro-wagon

Torafu Architects | koloro-wagonWe designed furniture following the “koloro-desk” and “koloro-stool” for the decorative plywood maker Ichiro. Inspired by the concept of “storable furniture”, the idea this time is light furniture that is not restricted to a specific place or purpose. The mobile wagon is comprised of a set of three stackable storage boxes with handles, which can be separated and carried around like baskets. If you join two of the L-shaped handles, you can grip it like a shopping cart, and if you stand it up vertically, it will also act as a brace for stacking, with the inside of the box fixing it in place.

Torafu Architects | koloro-wagon

© Akihiro Ito

Torafu Architects | koloro-wagon

© Akihiro Ito

Torafu Architects | koloro-wagon

© Akihiro Ito

The color combinations of the storage boxes are sky-blue and white, yellow and dark green, and pink and grey. Given the variety of colors available, the boxes can be designated by color according to the needs of the family (one for a child’s toys, one for a mother’s hobby materials, one for a father’s business documents and so forth) or according to their purpose. In today’s world, one space may be used alternatively as a dining area, work area, and child’s play area. What we propose here is a moveable storage cabinet to suit changing lifestyles, in terms of functionality and individual needs.

Architect: Torafu Architects
Project name: koloro-wagon
Principal use: Product
Production / Sale: Ichiro
Credit: Styling: Fumiko Sakuhara
Materials: polyester decorative plywood (base material: lauan plywood), lauan plywood, white ash round bar (handles, tires)
Size: W473×D340×H660 / H840 (handles included)
Design period: 2013.04-09
Production period: 2013.07-09
Photo: Akihiro Ito
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

 

 

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more