// arthitectural / Interiors / Torafu Architects | Papabubble Lumine Est Shinjuku

Torafu Architects | Papabubble Lumine Est Shinjuku

Interiors Torafu Architects | Papabubble Lumine Est Shinjuku

We performed the interior design for papabubble, a Spanish candy artisan, which opened a small art-candy-store on a tiny 10m2 lot inside the concourse of the JR Shinjuku station. The inside of a station, with a high traffic volume, colorful signs and rows of stores lined up on a tiny strip of real estate, etc., is a peculiar environment in which we were tasked to create a store that would not only stand out, but also allow the brand image to be easily recognizable.

Torafu Architects | Papabubble Lumine Est Shinjuku

© Takumi Ota

 

Torafu Architects | Papabubble Lumine Est Shinjuku

© Takumi Ota

Using the lot’s lack of depth to our advantage, we planned to use the whole store as one big signboard by applying a large logotype over the entire back wall. Furthermore, we sought to set the space apart and direct clients to the storefront located at a traffic line junction by contrasting the black flooring, walls and ceiling against the white-based environment surrounding the premises. The wall serving as a wall-to-wall advertisement also functions as a merchandise display on which products are placed directly.

Torafu Architects | Papabubble Lumine Est Shinjuku

© Takumi Ota

Moreover, we inlaid the papabubble logotype into the checkout counter, taking after the idea of a candy that reveals the same pattern no matter where it is cut. By thoroughly applying a sense of depth onto the elevated plane borne from the peculiar specifications of the lot during the planning stage, we sought to create a store serving simultaneously as a signboard and a display for merchandise.

Location: Shinjyuku, Tokyo, Japan
Architect: Torafu Architects
Project name: Papabubble Lumine Est Shinjuku
Principle use: Shop
Production: Ishimaru
Total floor area: 13.67m2
Design period: 2013.05-07
Construction period: 2013.07
Photo: Takumi Ota
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

 

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more