// arthitectural / Interiors / Utwentysix Design Studio | Clinic1235

Utwentysix Design Studio | Clinic1235

Interiors DSC_0442

 

This is a clinic we did for 2 doctors at the St. Lukes Medical Center in Fort Bonifcaio, Taguig, Philippines.  From the beginning we knew we wanted to create a playful clinic that would lift patients’ moods just by the sheer cheerfulness of the design.  In addition, our clients asked for a place where they would feel happy working in everyday. Given the limited and fixed dimensions of the space, we knew that color and light would provide the best answer to their request. In our research on the psychological and physiological effects of color on people, we read some interesting findings. One study showed that volunteers exposed to sunny hues scored up to 25 percent higher in tests of mental agility than those who took the tests in rooms painted dull, dreary shades of gray. Furthermore, study showed that eye-hand coordination improved by 20 percent and physical strength by nine percent when people were exposed to sunnier colors. And so, the use of orange—a color known to stimulate appetite, activity, empathy and socialization—in the clinic interiors, was a no-brainer.


We used cove lights to create a playful effect by running them up walls, across the ceiling and back down other walls like ribbons of life.  Coupled with circular metal hardware, the result is a whimsical, modern and happy clinic, just as the doctors had ordered.

Architect: Utwentysix Design Studio
Location: St. Lukes Medical Center, Fort Bonifcaio, Taguig, Philippines
Program: Clinic

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more