// arthitectural / Architecture / Vanguarda Architects | Terravista House

Vanguarda Architects | Terravista House

Architecture Vanguarda Architects | Terravista House

 

Vanguarda Architects | Terravista HousePlaced on an irregular lot, located at the end of a curve, this house has a single floor layout. The access is in the center of the lot and allows for the location of the private rooms in a line that is to the front, including the master suite and its service rooms, two bedrooms and a bathroom, all connected by a circulation that accompanies the exterior path towards the access. In order to protect this private corridor, vertical printed glasses were used, allowing for the passing of natural light but not permitting to see inside.

Vanguarda Architects | Terravista House

Vanguarda Architects | Terravista House

Vanguarda Architects | Terravista HouseThe enclosure of this circulation is folded forming the access to the house through a wooden double-height door. From the hall, we access the sitting room, with a four-meter height that is completed by a private sector, the kitchen and dining room sector, which is connected in turn with the service sectors, gallery and barbecue area. The social areas mentioned enjoy the views to the garden, common areas of the neighborhood and create a private outdoor space protected from the neighbors’ sight.

Location: Terravista, Buenos Aires, Argentina
Architects: Vanguarda Architects
Principal: Arch. Alejandro Amoedo
Lead Designer: Arch. Lucas D’Adamo Baumann
Colaborator: Arch. Santiago Robin 
Project name: Terravista House
Total Area: 228 m²
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

 

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more