// arthitectural / Architecture / yasuyuki fukae architects | aikominori nursery school

yasuyuki fukae architects | aikominori nursery school

Architecture 0014

This nursery school for children, from years zero to five years, stands on the Kizugawa city in Kyoto prefecture.

It is located at the southernmost of Kyoto prefecture on the hill where people feel pleasant breeze and mountains closely with sleeves. It is a corridor-type and one-story nursery school antecedently in the place where new town development has been launched to welcome new residents.

001  002  004  006  007

There is no big opening created outside and only slit openings are created at eye level, and big openings are arranged toward the outside school yard at the center of the corridor to integrate the consideration of “safety” and “eternally taking root the residential area” into the building shape.

plan

By creating the internal opening space, the permeability of the whole school and the range where each other can observe are increased, therefore it becomes the safe environment for children. There is no partitioning wall in the nursery space and it is partitioned by movable furniture, which gives warmth of connecting bright natural light and freedom not restricted by the building.

Location: Kizugawa, Kyoto, Japan
Architect: yasuyuki fukae architects
Use: nursery school
Site area: 3005.01 sqm
Building area: 1231.58 sqm
Total floor area: 1139.58 sqm
Structure: steel construction
 
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more